Saturday, November 6, 2010

Sarek 1: Rapa River

In September this year, I spent one week hiking in the Rapa Valley in Sarek National Park, Sweden. I hope you enjoy my images from this fantastic, uninterrupted wilderness.

10 comments:

 1. Trenger litt mer info ser jeg.. bildene er flotte og regner med turen var like flott i seg selv. Skal dit etter planen til neste år og lurer på om du så noe til de store elg-oksene som holder til der inne... var lyset og forholdene ellers i området som forventet til årstiden eller ville du ha dratt tidligere/senere...

  ReplyDelete
 2. Takk for kommentarer.
  Ola, vi var der fra 4-10 september. Det var veldig riktig med hensyn til høstfargene i år: Begynnende farger da vi kom, og det ble helt optimalt i løpet av tiden vi var der. Det var også relativt lett å krysse småelvene. Været var strålende hele tiden - sol og t-skjortevær på dagen, og kalde, klare netter. Det var for pent for å være optimalt for foto, men det gjentar seg neppe, Sarek er ikke akkurat kjent for slikt vær. Vi møtte et par andre naturfotografer der inne, bl a en som var på sin 23. tur i området (!). Han mente at juni og september er de to fineste månedene i Sarek.

  Vi så elg 6 ganger i løpet av turen, den største var et 8-takker. Alle elgobservasjonene var i samme området, mellom Spatnek og Rapaselet. Jeg har følelsen av at vi hadde sett mye mer elg om vi hadde brukt mer tid der.

  ReplyDelete
 3. Som landskapsbilder synes jeg 2 og 5 skiller seg mest ut. Det er fort gjort at slikt storslått høstlandskap eller landskap generelt blir noe man har sett mange ganger før. Synes linjebruk og komposisjon sitter som et skudd i disse to bildene. Og de er såpass detaljerte at man kan se på de lenge. Reinsdyret i bilde 5 hever det mange hakk!
  Ser ut som dere hadde en knalltur!

  ReplyDelete
 4. Veldig flotte landskapsbilder alle sammen. Gode komposisjoner.
  skal være enig i at 2 og 5 skiller seg ut med linjeføring og utsnitt. Nr. 3 og 4 er deilige og stemningsfulle:)

  ReplyDelete
 5. Hei! Syntes hele serien er flott. Jeg holder allikevel en knapp på bilde 1,3 og 4. 1 og 3 fordi de gir meg en følelse av hvordan det er der inne. I bilde 4 viser du et utsnitt av terrenget hvor jeg ikke får følelsen av å sitte i et fly, men på en god forhøyning i terrenget med den rolige, spennende og flytende elva nedenfor. Det "lille" reinsdyret oppe til høyre hever bildet enda mer, syntes jeg.
  vh G

  ReplyDelete
 6. Waw, this pictures are realy wonderful! i loved it.. you have beautifuls pictures here..

  ReplyDelete
 7. Heldigris. Jeg lengter tilbake til Rapadalen... Nydelig landskap der og skikkelig villmark. Så du noe storelg?

  ReplyDelete
 8. Takk for kommentarer / Thank you!

  Jan-Eilert: Ingen veldig svære. Og det visst ikke lenger like vanlig å treffe på slike heller. Det sies at mange store okser druknet i vinterbeteområdet ved Tjåmotis for noen få år siden.

  ReplyDelete